1/3

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОДРШКА ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИМ ЛИЦИМА, ИЗБЕГЛИЦАМА И ПОВРАТНИЦИМA

, 12 децембар 2016

Канцеларија за Косово и Метохију и Делегација Европске уније у Србији настављају да пружају бесплатну правну помоћ рањивим групама кроз активности пројекта "Промоција и заштита имовинских права интерно расељених лица, избеглица и повратника на основу споразума о реадмисији".

Посебан значај овог пројекта је у представљању интерно расељених лица пред судовима на Косову и Метохији, чиме ће једној од најрањивијих категорија становништва у Републици Србији бити омогућено да поврате своју бесправно узурпирану, оштећену или уништену имовину, речено је на конференцији која је одржана у Палати Србија поводом представљања пројекта.

Влада Републике Србије и Европска унија посвећене су пружању бесплатне правне помоћи јер су интерно расељена лица (ИРЛ), избеглице и повратници рањиве групе којима недостају потребне информације, подршка, а повремено и заступање квалификованих адвоката. Уз ову подршку, клијенти могу да пронађу трајна решења за јединствене проблеме са којима се суочавају због расељавања из њиховог места порекла. Клијентима који имају право на помоћ, пројекат обезбеђује тимове правника који ће им помагати. Тимове младих адвоката и обучених адвокатских приправника, ангажованих на пружању правне помоћи, водиће квалификовани и искусни адвокати. Адвокатски приправници и млади адвокати ће током наредне две године помагати у решавању важних судских поступака и на тај начин ће стећи непроцењиво искуство у раду.

Ови тимови ће се упознати са интегрисаним системом управљања предметима који садржи базу клијената, докумената, ресурса и података и који ће омогућити добро управљање предметима са већим изгледима за ефикасна решења и повољне исходе за клијенте, нагласили су представници пројекта на конференцији која је окупила велики број домаћих и страних стручњака из ове области, представнике Делегације ЕУ и великог броја релевантних институција и лица која су у непосредном контакту са корисницима пројекта.

Избеглице, повратници и ИРЛ заинтересовани за подршку или информације о томе како да остваре своја права у Србији или месту порекла могу да контактирају пројекат на бесплатан број 0800 108 208.

Print
 
 
П У С Ч П С Н
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31