Семинар о твининг уговорима

, 31 октобар 2016

Представник Европске Комисије и координатор за твининг задужен за земље кориснице ИПА фондова у оквиру Генералног секретаријата за суседску политику и преговоре о проширењу (ДГ НЕАР) господин Кристоф Касиљас, посетио је прошле недеље Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ (уговорно тело).

Првог дана посете организован је тренинг семинар на тему твининг уговора коме су поред запослених из Сектора присуствовали и представници ИПА јединица.

Другог дана посете одржани су састанци у Министарству пољопривреде и заштите животне средине и у Комесеријату за избеглице, на којима су разматрана актуелна питања везана за унапређење спровођења твининг уговора  ’’Успостављање механизама за спровођење Уредбе о механизму мониторинга’’ и ’’Подршка националном систему азила’’.

Твининг је инструмент за изградњу капацитета институција који је развила Европска комисија, а који се заснива на партнерској сарадњи државних управа земаља чланица ЕУ и земље кориснице ради остварења резултата који су договорени заједно са Европском Комисијом. Као резултат сваког твининг пројекта земља корисница треба да добије знатно унапређену организацију која ће јој омогућити  да адекватно испуњава своје циљеве у вези са правним тековинама ЕУ или у односу на релеватну област сарадње са ЕУ.

Од почетка децентрализованог управљања ЕУ фондовима у Републици Србији успешно се спроводи  12 твининг уговора.

Print
 
 
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31