1/1

Otvorena druga Evropska nedelja mogućnosti

, 24. septembar 2024

Evropska nedelja mogućnosti koja je se po drugi put održava ove godine svečano je otvorena u Evropskoj kući 23. septembra. Ovogodišnja Evropska nedelja mogućnosti traje pet dana, četiri dana u Beogradu i jedan dan u Nišu.

Ceremoniji otvaranja su prisustvovali ambasador Evropske unije u Srbiji, Emanuele Žiofre i ministarka za evropske integracije, Tanja Miščević. Prisutnima se putem video-poruke obratio Oliver Varheji, komesar za susedstvo i proširenje koji je rekao da je Evropska nedelja mogućnosti najbolji pokazatelj partnerstva Republike Srbije i Evropske unije kao i mogućnosti koje EU nudi građanima Srbije.

Žiofre je istakao da ovaj događaj predstavlja simbol partnerstva između Srbije i Evropske unije. „Ovaj događaj predstavlja našu zajedničku budućnost. Evropska unije nije samo donator, već posvećeni partner rasta, modernizacije, demokratizacije i prosperiteta Srbije, za dobrobit njenih građana.“ On je takođe govorio o Novom Planu rasta EU kojim će se ubrzati evropske integracije Srbije rekavši da Evropska unija vidi Srbiju kao buduću članicu.

Ministarka Miščević je poželela dobrodošlicu svima prisutnima u Evropsku kuću i na, drugu po redu, Evropsku nedelju mogućnosti. „Ovaj događaj je najbolja prilika da iskoristimo status kandidata jer će mogućnosti koje će biti predstavljene ove nedelje moći da iskoristi svako od nas - od malih i srednjih preduzeća do nevladinih organizacija na lokalnom nivou“, istakla je Miščević.

Ispred Sektora za ugovaranje i finansiranje projekata iz sredstava Evropske unije na info-sesiji je učestvovala Jelena Šarčević, načelnik Odeljenja za internu kontrolu projekata, nepravilnosti i pravna pitanja u okviru IPA projekata.

Šarčević je predstavila dosadašnji rad i uspeh Sektora i skrenula pažnju na najčešće greške koje ponuđači prave prilikom podnošenja ponuda. Ona je takođe ponuđačima ukratko predstavila projekte, približila im sam proces prijavljivanja i naglasila da postoje stvari na koje moraju da obrate pažnju prilikom slanja svojih ponuda kako bi osigurali da će sve proći u najboljem redu.

 

Print
 
 
P U S Č P S N
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30