МИСИЈА СЕКТОРА ЗА УГОВАРАЊЕ И ФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА ИЗ СРЕДСТАВА ЕУ

Мисија Сектора је да обeзбеди висок ниво апсорпције и максималан учинак претприступне помоћи, поштујући принцип одговорног финансијског управљања уз обезбеђивање законитости, односно регуларности основних трансакција, у настојању да испуни очекивања грађана Србије и да ради у најбољем интересу пореских обвезника из Србије и Европске уније. Сектор има за циљ да одржи акредитацију система уз тежњу да уведе систем без ex-ante контроле, чиме се доказује добро функционисање система за интерну контролу.

ВИЗИЈА

Визија сектора је да постигне максималан учинак претприступне помоћи у циљу остварења заједничких циљева Европске уније и Србије.

ЦИЉЕВИ СЕКТОРА

Циљеви Сектора проистичу из Закона о потврђивању Оквирног споразума између Владе Републике Србије и Комисије Европских заједница о правилима за сарадњу која се односе на финансијску помоћ Европске заједнице Републици Србији у оквиру спровођења помоћи према правилима Инструмента за претприступну помоћ (ИПА), Закона о потврђивању Оквирног споразума између Републике Србије и Европскe комисијe о правилима за спровођење финансијске помоћи Европске уније Републици Србији у оквиру инструмента за претприступну помоћ (ИПА II), осталих стратешких докумената и дефинисане мисије Сектора.

ОПШТИ ЦИЉ СЕКТОРА - СТРАТЕШКИ


Добра апсорпција претприступне помоћи: уговарање и стопа искоришћености средстава која се приближава 90% и више, одговорно планирање спровођења уговора – поштовање рокова утврђених планом јавних набавки и планом плаћања и одржавање статуса акредитације и напредовање ка постепеном изузећу од ex-ante контрола (праћено кроз документ Мапа пута).

Print
 
 
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31