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Republic of Serbia  

MINISTRY OF FINANCE  

Department for Contracting and  

Financing of EU Funded Programmes  
 (CFCU)  

25/01/2024, Belgrade  

 

 

CONTRACTING AUTHORITY’S CLARIFICATIONS No. 1  

Construction of municipal wastewater collection and treatment system in Čačak 

 Publication ref.: NEAR/BEG/2023/EA-OP/0148 
 

 
1. 

 

Regarding "The selection criteria for each 

tenderer, b) Technical and professional 

capacity of candidate", we ask for 

clarification: 

 

Will the commission accept Reference 

project for Reconstruction and Extension 

of a Waste Water Treatment Plant for 

more than 100.000 PE under Yellow 

FIDIC (design + construction) including 

anaerobic digestion and biogas utilization, 

in case the Reconstruction includes the 

whole WWTP. 

 

 

Please note that in line with published 

Instructions to tenderers, section 8.1. Any 

request for additional information must be 

made in writing through the TED 

eTendering website accessible through the 

F&T portal at: 

https://ec.europa.eu/info/funding-

tenders/opportunities/portal/screen/home. 

Therefore, please submit questions related 

to this tender procedure as described in 

published Instructions to tenderers. 

 

Please note that according to PRAG, 

Section 5.3.4. Additional information 

during the procedure, “No prior opinion on 

the assessment of the tender can be given 

by the contracting authority in reply to  

a question or a request for clarification”. 

 
2. 

With regards to subject tender, please find 

the question at the below. 

1) Referring to the ITT document 

page 10, item 12.2. b -3 it is stated that 

"Tenderer must have completed at least 

one contract comprising process design, 

construction and commissioning of 

municipal wastewater treatment plant with 

capacity of at least 90,000 PE, comprising 

tertiary treatment of wastewater 

implemented under design-built or turnkey 

Contract Condition. The works contracts  

Please refer to the response to the Question 

No. 1. 

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home
https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home
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must have completed at any moment 

during the period of the past eight (8) 

years from the date of submission of 

tenders". We have reference project which 

meet the necessary requirement of this 

item but we were JV partner with % 49 

share while executed that project. Could 

you please confirm that do we meet the 

requirement with this reference and not 

need to be prime contractor in our past 

reference? 

 

 


